The Colorado Health foundation gebruikt biophilic design in nieuwe hoofdkantoor

LivePanel
Locatie
  • Calorado Verenigde Staten
Dealer

Het nieuwe hoofdkantoor van de Colorado Health Foundation is vanaf de bouw van het pand al duurzaam, milieubewust en houden ze rekening met Biophilic design. De Colorado Health Foundation is een organisatie die middelen ter beschikking stelt om gezond te leven, gezondheidszorg en verzekering. Ze werken eraan om van Colorado de gezondste staat van het land te maken. Het nieuwe hoofdkantoor is zo gebouwd dat de idealen en visie van de Colorado Health Foundation op een repliceerbare manier te illustreren en toekomstige projectteams te laten zien dat een gezond en duurzaam gebouw mogelijk en realiseerbaar is.

LEED®-certificering 

De aannemer Saunders Construction gevestigd in Denver, Colorado, is de leider in de regio op het gebied van duurzaam bouwen, met 43 voltooide projecten die LEED®-certificering hebben behaald – waarvan vier LEED Platinum hebben behaald. Het kantoor van de Colorado Health Foundation is het eerste Amerikaanse project dat zowel GOED als LEED v4 Certificeringen op Goudniveau heeft ontvangen van de U.S. Green Building Council (USGBC). LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design en is een wereldwijd erkend systeem dat wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen vast te stellen.

Rahn Porter, financieel en administratief directeur van de Foundation, zei: “Onze beslissing om een nieuw kantoor te bouwen werd ingegeven door onze wens om een gezond, duurzaam en kosteneffectief nieuw thuis te creëren voor de huidige en toekomstige medewerkers van de Foundation. We zijn verheugd om te helpen bij het pionieren van de gezonde bouw beweging in Colorado en daarbuiten en hopen dat onze inspanningen anderen inspireren om GOED- en LEED-certificeringen in hun bouwprojecten te integreren. Het allerbelangrijkste is dat we er vertrouwen in hebben dat ons nieuwe gebouw ons personeel in staat zal stellen om onze visie na te streven zodat iedereen in Colorado kan zeggen: “We hebben alles wat we nodig hebben om een gezond leven te leiden.”

Biophilic design

Het drie verdiepingen tellende gebouw, ongeveer 3000 vierkante meter, is ontworpen om duurzaam, vooruitstrevend en gezondheidsbewust te zijn voor zowel werknemers als bezoekers. Een van de belangrijkste concepten die het ontwerpteam van Davis Partnership Architects gebruikte was Biophilic design, wat suggereert dat er een instinctieve band bestaat tussen mensen en andere levende systemen en dat door de natuur in ons dagelijks leven op te nemen, mensen op een hoger niveau functioneren. Het gehele gebouw brengt het buitenleven binnen, beginnend met een drie verdiepingen hoge levende muur met honderden planten die zichtbaar is bij binnenkomst in het gebouw. De plantenwand is de hoogste van alle in Colorado en heeft een oppervlakte van 20m2. De wand is zo ontworpen dat die naadloos aansluit op een grote waterpartij op de begane grond.

Bekijk hier de groene wand in het kantoor van Davis Partnership Architects.

De bedoeling van het gebouw was om een bestemming binnen de gemeenschap te creëren die een afspiegeling is van de praktijken van de Stichting om verandering te bewerkstelligen en het bewustzijn van het belang van gezondheid te vergroten,” zei David Daniel, directeur van Davis Partnership Architects.

Green wall at Colorado Health Foundation - Denver 7Green wall at Colorado Health Foundation - Denver 5
Green wall at Colorado Health Foundation - Denver 6Green wall at Colorado Health Foundation - Denver 1

Meer weten over deze producten?